Nye detaljer om spillet i kulissene

NY BOK OM BANEHEIA:
Nye detaljer om spillet i kulissene

Politiet har det siste halvåret gjennomført en omfattende etterforskning mot Jan Helge Andersen. I en ny bok kommer det frem flere detaljer om hva politiet har funnet.

Les hele saken på tv2.no

2 hendelser på “Nye detaljer om spillet i kulissene”

  1. Påstanden til Bjørn Olav Jahr om at Viggo Kristiansen var uskyldig var så oppsiktsvekkende og kontroversiell at jeg måtte lese boka. Kjente til Jahr fra tidligere, knyttet til Finance Credit-avsløringen og antok han som etterrettelig og grundig. Leste boka og tvilen meldte seg. Det var likevel så mange detaljer jeg ikke fikk helt til å stemme eller forstod konsekvensen av, så jeg tenkte at dersom det er hold i dette er det helt sikkert noen i rettsapparatet som fanger det opp. Jeg glemte saken litt, men så kom det en podcast (Lyder Prod. – Marstrander, Bergestuen), og da ble interessen igjen vekket. Jeg brukte sikkert en del dagsverk på å lytte, lese meg opp igjen og se alle bitene i sammenheng. Fra begynnelsen av 2020 var jeg aldri ett sekund i tvil – Viggo Kristiansen er et offer for justismord. Fra da av har jeg først og fremst irritert meg over politiets rolle, metoder, RMI, kommisjonen, bistandsadvokater, sågar pårørendes rolle og alle som har påstått at støttegruppa til Viggo driver med underholdning og konspirasjonsteorier. Det er smakløst og mangel på respekt for kunnskap, objektivitet og etterrettelig omgang med bevismessig fakta. Du skal ha all ære for å være objektivt klartenkt i en krevende sak, som jeg selv hadde konkludert i 2001 – men det skal sies: Jeg husker jeg ble overrasket over DNA-beviset mot Viggo, jeg var nesten sikker på at han skulle stå på sin uskyld og slippe unna. Men det er klart, mot et DNA-bevis hadde han null sjanse i rettens såvel som i mine øyne. Det var bare det at det ikke var noe bevis, mens mobilbeviset, obduksjonsrapporten, gjerningsmannsprofilen, Andersensen endrede forklaringer og det faktum at ingen vitner støttet forklaringen om sykkelparkering ved bommen ble glatt oversett. Det fremstår allerede i datid som oppsiktsvekkende at Andersens forklaring ble tillagt så stor vekt, da den viser seg falsk allerede fra første ord om hvorfor han var i Baneheia 19. mai 2000. Ser fram til boka, og til flere detaljer om en sak jeg allerede har brukt mye tid på, latt meg sjokkere av og som har reist stor tvil om hvorvidt vi har en velfungerende rettsstat. Stor takk til deg for å ha opplyst om en særdeles graverende sak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
    0
    Din handlekurv
    Your cart is emptyReturn to Shop